Op deze pagina geven wij uitleg over het installeren van Sonos.

Sonos installeren: Standaard-installatie

De Standaard-installatie zorgt ervoor dat de Sonos-producten rechtstreeks verbinding maken met het draadloze thuisnetwerk. In elke kamer die een goede verbinding heeft met het draadloze signaal in huis, kunt u een Sonos-product neerzetten. Een alternatief voor de Standaard-installatie is de Installatie met BOOST waardoor een eigen draadloos netwerk voor Sonos wordt gecreëerd.

Stappen voor het aansluiten van Sonos op het draadloze thuisnetwerk:

Sluit het Sonos product aan op netstroom.

Download de Sonos app op de telefoon, tablet of computer die op het draadloze netwerk is aangesloten.

Open de Sonos app en selecteer ‘Nieuw systeem installeren’.

Selecteer standaard waar u de keuze krijgt tussen Standaard-installatie en Installatie met Boost, en volg de aanwijzingen op het scherm.

 

Sonos installeren: Installatie met Sonos Boost

Bij een BOOST-installatie blijft één van de Sonos-producten permanent met een ethernetkabel op de router aangesloten. Het bekabelde product creëert een eigen draadloos netwerk, dat alleen door het Sonos-systeem wordt gebruikt.

Opmerking: Voor de BOOST-installatie kun je in principe om het even welk Sonos-product op de router aansluiten. De Sonos BOOST is echter speciaal ontworpen om de sterkste draadloze stabiliteit te garanderen wanneer je deze als bekabeld product gebruikt.

Stappen voor een BOOST-installatie bij een nieuw systeem:

Sluit eerst het Sonos-product dat je permanent op de router wilt aansluiten aan op netstroom.

Sluit de meegeleverde ethernetkabel aan op de achterkant van het Sonos-product en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op de achterzijde van de router.

Plaats de andere Sonos-producten die je wilt gebruiken in de kamers naar keuze en sluit ze aan op netstroom.

Download de Sonos app op de telefoon, tablet of computer die met het draadloze thuisnetwerk is verbonden.

Open de Sonos app en selecteer ‘Nieuw systeem installeren’.

Hulp bij het oplossen van problemen:

Om het Sonos-product en de app tijdens de Standaard-installatie te laten communiceren, moeten beide zich binnen het bereik van uw draadloze thuisnetwerk bevinden. Als u problemen ondervindt tijdens de installatie, controleer dan of de telefoon, tablet of computer waarop u de Sonos-app gebruikt, op het WiFi-netwerk is aangesloten.

Bepaalde netwerk ondersteunen de Standaard-installatie niet. Kies voor een BOOST-installatie als je Sonos op een netwerk wilt installeren dat aan één of meerdere van de onderstaande criteria voldoet:

  • Toegangspunten voor bedrijven die zo zijn geconfigureerd dat certificaten of andere vormen van zakelijke verificatie is vereist;
  • Routers die alleen de 5GHz-band gebruiken;
  • Gastnetwerken of hotspots die een portaalpagina gebruiken om in te loggen;
  • Netwerken met draadloze signaalversterkers.

Als je een foutmelding krijgt of problemen ondervindt bij het installeren van het Sonos-systeem, volg je onderstaande stappen.

Controleren of de Sonos controller met het juiste WiFi-netwerk is verbonden

Zorg ervoor dat het apparaat waarop je de Sonos-app gebruikt met het draadloze thuisnetwerk is verbonden, d.w.z. het netwerk waarover je router uitzendt. Als met je draadloze thuisnetwerk bent verbonden, schakel je de WiFi op het apparaat uit en weer in. Sommige routers zenden uit over een primair netwerk of een ‘Gastnetwerk’. Als je thuisnetwerk op die manier is geconfigureerd, zorg er dan voor dat het apparaat waarop je de Sonos-app gebruikt met het primaire netwerk is verbonden en niet met het gastnetwerk.

Ethernetverbinding tussen Sonos en de router controleren

Controleer of de ethernetkabel stevig op de router en het Sonos-product is aangesloten. Bij de meeste ethernetkabels hoor je een klikje als de kabel correct op de ethernetpoort is aangesloten. Probeer indien mogelijk een andere ethernetkabel en een andere poort, zowel op Sonos als op de router.

De Sonos-app op een ander apparaat installeren

Als je de Sonos Desktop-app voor Mac of pc gebruikt, download de Sonos-app dan op een ander apparaat, zoals een telefoon of tablet en volg de bovenstaande installatie-instructies. Als de installatie wel lukt op de telefoon / tablet, maar niet op de Mac of pc, veroorzaken de firewall-instellingen mogelijk problemen bij het verbinden van je computer met Sonos.

Sonos gebruikers kunnen tijdens de levensduur van de Sonos apparatuur een beroep doen op de Sonos servicelijn.

Sonos kan het systeem bij u thuis uitlezen om een eventueel probleem op te sporen, onze medewerkers kunnen dit niet!

De medewerkers van Sonos kunnen u helpen als u onverhoopt problemen krijgt tijdens en na installatie.

De Sonos helpdesk is bereikbaar:

0800 555 1234 (gratis)

ma t/m vrij 10.00 – 18.00