Loewe servicepagina

In de huidige tijd zien we dat televisie kijken afhankelijk is geworden van twee belangrijke zaken: de televisie en de provider (bijv. Ziggo). Aangezien de providers continu in beweging zijn om bijv. het programma aanbod te wijzigen, kwaliteitsverbetering door te voeren etc. bestaat de mogelijkheid dat uw Loewe televisie een “kleine onderhoudsbeurt” nodig heeft. Let op, dit is geen defect aan uw tv! Het kan zich beperken tot het opnieuw installeren van de zenders, maar ook uw televisie te voorzien van nieuwe software zodat het toestel weer is aangepast aan de laatste eisen van de provider.

Aangezien wij u graag snel en goed willen helpen, hebben wij hiervoor een aantal “handleidingen” ontwikkeld, die u op deze pagina kunt  vinden.

Mocht het onverhoopt niet lukken, dan kunt u met ons contact opnemen voor een afspraak met een monteur. Hiervoor worden wel kosten berekend.

Update 19 September 2017:

Alle Loewe klanten die hun tv op internet hebben aangesloten ontvangen een nieuwe software update.

Met deze update is het nu mogelijk om Netflix te kunnen bekijken.

Dit gaat echter niet via een app maar u kunt Netflix benaderen via de webbrowser!

Netflix films afspelen gaat via de ingebouwde Webplayer.

Om alle films in te laden heeft het toestel ongeveer 25 – 3o seconden nodig.

Deze update is bestemd voor alle toestellen vanaf 2015!

Update voor Ziggo klanten

Digitale zenders kwijt? Alleen nog analoge tv?

Door de overname van Ziggo door UPC worden beide netwerken samengebracht! Voorheen gebruikte Ziggo de startfrequentie: 356.00, vanaf heden is dit landelijk: 474.00. Tevens is het netwerk ID veranderd van 1111 naar 5555. Alleen het gratis zenderpakket ontvangen? Kies dan netwerk code 4444.

Deze startfrequentie en netwerk ID gebruikt u bij het installeren van de tv zenders. Door deze verandering krijgt u meer HD zenders en de regionale zenders Meer informatie vindt u op onze TV service pagina!

Onderstaande handleidingen helpen u met de (her)installatie van de zenders.

Druk op info (of via de knop Assist of Media – Trefwoordenregister) en ga naar uitrusting van het toestel, hier ziet u welk chassis uw Loewe tv heeft.

chassis L2650

Download handleiding

Download de handleiding voor het instellen van uw Loewe Televisie

chassis L27xx

Download handleiding

Download de handleiding voor het instellen van uw Loewe Televisie

chassis SLxxx

Download handleiding

Download de handleiding voor het instellen van uw Loewe Televisie

Uitschakelen zender-updates Loewe

Vanaf heden kunnen wij de veel voorkomende melding van zenderupdate uitschakelen. Onze monteur kan dit in het servicemenu van de tv uitschakelen. U als consument kunt niet in dit menu komen, dit is alleen voor de vakhandelaar.

Na deze uitschakeling ziet u geen meldingen meer over zenderupdates en wordt uw toestel niet meer geüpdatet. Risico is dat bij zenderverplaatsingen van zenders binnen uw abonnement de zenders opnieuw moeten worden ingesteld. Dit komt minder vaak voor dan de melding over zenderupdates!

Onze buitendienst medewerkers kunnen dit voor u uitschakelen, neem daarvoor contact met ons.

Let op! Hier worden kosten voor berekend omdat dit geen mankement is aan uw tv of ontvanger! (aanpassingen alleen in het verzorgingsgebied van Electro World Wim vd Broek)

Loewe Televisie instellen voor Canal Digital

Voor Canal Digital ontvangst is het belangrijk bij uitval van zenders dat de eerste ingebruikname wordt uitgevoerd. U vindt eerste ingebruikname bij chassis L2650 en L2750 onder de info knop, trefwoorden register en bij chassis SLXX onder de toets media of assist, trefwoordenregister.

Kies voor ontvangst norm voor DVB-S, Canal Digital als provider en kies bij satelliet voor astra 1 en astra 3 indien u een duo LNB gebruikt, kies 2 satellieten op toneburst, verander geen frequenties en laat het toestel opnieuw zoeken.

Loewe Televisie instellen voor glasvezel in Boekel

Voor onze klanten in Boekel die hun Loewe willen instellen voor glasvezel in Boekel:

Kijk welk chassis uw tv heeft en kies de Ziggo handleiding voor uw tv en gebruik als startfrequentie: 304.00 en Netwerk ID: 1000. Symboolsnelheid 6875 en Quam modulatie: 256. Kies Ziggo of Essent Conform als provider.

Digitaal opnemen met DR+ van Loewe

Door een wijziging in het netwerk van UPC en Ziggo kunnen we weer digitaal opnemen en tegelijkertijd naar een andere digitale zender kijken. Door de overname van Ziggo door UPC is er een gratis te onvangen tv pakket beschikbaar gekomen. Op uw tv kunt u vanaf heden een aantal zenders dubbel ontvangen: gecodeerd en ongecodeerd. Het Nederlandse pakket is zowel gecodeerd (in HD kwaliteit) als ongecodeerd (in SD kwaliteit) te ontvangen. Copyright Electro World Wim vd Broek

Bent u een gecodeerde zender aan het opnemen kunt u naar een ongecodeerde zender kijken of andersom. In het totaaloverzicht van de zenders staat er achter de gecodeerde zenders een sleutel, achter de ongecodeerde zenders staat geen sleutel. Welke zenders zijn ongecodeerd en op welk nummer zijn deze te vinden?

DR+ Instellen op Loewe

Door een kleine instel wijziging is het weer mogelijk om digitaal te kunnen opnemen en kijken.

Dit doet u door de volgende handeling:

  1. Druk eerst op de Assistknop van de afstandsbediening en ga naar DR archief
  2. Druk op de menuknop van de afstandsbediening
  3. Ga met de navigatie knop naar decoderen in DR-continu modus
  4. Ga met de navigatieknop 1 plaats naar beneden
  5. Verander e.v.t. JA in NEE door 1 maal naar rechts te gaan met de navigatieknop.
  6. Bevestig de nieuwe instelling met OK
  7. Verlaat het menu met de END knop.

DR+ Harde Schijf Formatteren

DR+ lampje blijft wit branden? Indien de harde schijf normaal werkt ziet u de letters DR+ in de kleur groen, branden deze wit, dan wordt de harde schijf niet herkend door de tv, in dit geval moet de harde schijf worden geformatteerd. Copyright Electro World Wim vd Broek

Druk op de menu knop en ga naar instellingen, diversen en ga naar interne harde schijf formateren, zodra het toestel klaar is, zet de tv uit en weer aan en de letters DR+ branden weer groen.

Blijven ze wit branden? Dan heeft u een defect aan de harde schijf. Deze is vervangbaar, e.v.t. door een model met meer geheugen.

Opnames gewist en toch maar weinig opname tijd over? Ook dan biedt formateren van de interne schijf de oplossing.

 Help! De volumeknop werkt niet op uw Loewe tv! Wij kunnen u helpen!

Horizon box i.c.m. Loewe. De bezitters van deze Horizon afstandsbediening kunnen een code invoeren om hun Loewe tv aan en uit te zetten en het volume te bedienen. Maar velen lopen tegen het probleem aan dat de volume functie niet werkt.

Wij kunnen u hiermee helpen! Vele tevreden klanten vanuit heel Nederland gingen u al voor!

U kunt met uw Horizon afstandsbediening naar onze winkel komen of deze opsturen, u krijgt van ons uw Horizon afstandsbediening voor Loewe werkend retour.

Telefonisch kunnen wij u niet uitleggen hoe de afstandsbediening geprogrammeerd moet worden, dit is een te complexe handeling die niet uitgelegd kan worden!

De kosten om de afstandsbediening te programmeren zijn 25 euro incl. verzendkosten.

U stuurt ons de Horizon afstandsbediening toe, wij sturen u per email een factuur, na betaling wordt de Horizon afstandsbediening terug gestuurd.

Komt u naar de winkel, dan zijn de kosten 20 euro. U kunt wachten tot de afstandsbediening geprogrammeerd is.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Copyright Electro World Wim vd Broek

Stuur een mail naar paul@wimvdbroek.nl of bel naar 0492 322207 en vraag naar Paul.