Loewe servicepagina

Welkom op onze Loewe service pagina.

Ontwikkelingen gaan vandaag de dag razendsnel, providers zijn continu in beweging zijn om bijv. het programma aanbod te wijzigen en kwaliteitsverbetering door te voeren. Het kan zijn dat u van het ene op het andere moment zenders mist of alles kwijt bent.

Daardoor heeft uw Loewe televisie een “kleine onderhoudsbeurt” nodig. Let op, dit is geen defect aan uw tv! Het kan zich beperken tot het opnieuw installeren van de zenders, maar ook uw televisie te voorzien van nieuwe software zodat het toestel weer is aangepast aan de laatste eisen van de provider.

Aangezien wij u graag snel en goed willen helpen, hebben wij hiervoor een aantal “handleidingen” ontwikkeld, die u op deze pagina kunt  vinden.

Mocht het onverhoopt niet lukken en woont u in ons werkgebied, dan kunt u met ons contact opnemen voor een afspraak met een monteur. Hiervoor worden wel kosten berekend.

Telefonisch of via mail kunnen wij u niet helpen uw zenders weer opnieuw in te stellen. Daarvoor zijn deze handleidingen bedoeld. Wij krijgen tevens vele Loewe vragen van consumenten uit heel Nederland, helaas is het voor ons onmogelijk om deze te beantwoorden, wij vragen u contact op te nemen met uw eigen dealer waar u de tv heeft gekocht.

Zender handleidingen voor Ziggo gebruikers:

Digitale zenders kwijt? Na een Ziggo update kan het zijn dat uw Loewe tv geen zenders meer kan weergeven.

De landelijke startfrequentie van Ziggo is: 474.00. Het netwerk ID is: 5555.

Wilt u alleen het gratis zenderpakket ontvangen? Kies dan netwerk ID 4444 i.p.v. 5555.

Klanten in de regio Boekel die voorheen UPC hadden gebruiken altijd de startfrequentie: 164.00

Netwerk id voor complete zenderpakket blijft 5555, voor het gratis pakket, gebruik  4444.

Update 1 november 2021:

Sinds kort zijn alle regionale zenders te ontvangen in HD kwaliteit.

Dat betekend dat u met oudere Loewe tv’s geen beeld meer heeft maar alleen geluid.

Deze tv’s (vaak gekocht in de periode 2004-2007) kunnen geen HD beelden doorgeven.

De enige manier om toch te kunnen kijken is via een Ziggo of Humax decoder.

Deze Humax decoders hebben wij op voorraad.

Sluit deze aan op de HDMI poort van de tv en ontvangst is weer mogelijk.

Update 2 november 2021:

Deze melding kan op uw tv voorbij komen op diverse zenders! Wat is de oorzaak en wat is de oplossing?

We leggen het hier uit:

Ziggo gaat bij een aantal zenders de dubbele verspreiding in SD (Standaard digitaal) en HD (High Definition kwaliteit) staken.

Bij een deel van het aanbod blijven de zenders in zowel SD als HD beschikbaar.

De NPO, regionale zenders en enkele andere zenders worden vanaf december 2021 alleen nog doorgegeven in HD kwaliteit.

Dat betekend:  Deze tekst is klakkeloos overgenomen van de website van EW Wim vd Broek uit Boekel! Niet netjes toch?

Bent u in het bezit van een oudere Loewe tv (gekocht in de periode 2004-2007) waarvan de zenders niet in HD worden weergegeven

(toestellen met Chassis L2650) is de oplossing een digitale ontvanger of vervanging van uw tv.

Bij toestellen vanaf 2007 met Chassis L27XX zijn de HD kanalen vaak te ontvangen vanaf voorkeurszender 925 en hoger. De SD kanalen beginnen bij deze toestellen normaal op voorkeurszender 1 en hoger en daar is het probleem ontstaan.

De oplossing voor deze Loewe toestellen:

In deze Loewe tv’s is het gelukkig mogelijk om een favorietenlijst te maken en de HD zenders toch vanaf voorkeur 1 te plaatsen.

Voordeel van een favorietenlijst dat u alleen de zenders die u kunt bekijken op uw abonnement in deze lijst kunt plaatsen.

Druk op info (of via de knop Assist of Media – Trefwoordenregister) en ga naar uitrusting van het toestel, hier ziet u welk chassis uw Loewe tv heeft en wat voor u de beste oplossing is.

Onderstaande handleidingen helpen u met de (her)installatie van de zenders.

Druk op info (of via de knop Assist of Media – Trefwoordenregister) en ga naar uitrusting van het toestel, hier ziet u welk chassis uw Loewe tv heeft.

Loewe Televisie instellen voor Canal Digital

Voor Canal Digital ontvangst is het belangrijk bij uitval van zenders dat de eerste ingebruikname wordt uitgevoerd. U vindt eerste ingebruikname bij chassis L2650 en L2750 onder de info knop, trefwoorden register en bij chassis SLXX onder de toets media of assist, trefwoordenregister.

Kies voor ontvangst norm voor DVB-S, Canal Digital als provider en kies bij satelliet voor astra 1 en astra 3 indien u een duo LNB gebruikt, kies 2 satellieten op toneburst, verander geen frequenties en laat het toestel opnieuw zoeken.

Loewe Televisie instellen voor glasvezel in Boekel

Voor onze klanten in Boekel die hun Loewe willen instellen op Trined of Vaibr:

Kijk welk chassis uw tv heeft en kies de Ziggo handleiding voor uw tv en gebruik als startfrequentie: 304.00 en Netwerk ID: 1000. Symboolsnelheid 6875 en Quam modulatie: 256. Kies Ziggo of Essent Conform als provider.

Na de laatste software update is de mogelijk om Netflix te gebruiken verdwenen.

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om via de Loewe tv de Netflix functie te gebruiken, dit heeft te maken met de rechten die Netflix beheert.

Om toch Netflix te kunnen gebruiken zijn er diverse mogelijkheden:

Apple tv, dit is een los kastje wat op de Loewe tv kan worden aangesloten, de Netflix app is aanwezig en kan eenvoudig met de bijgeleverde afstandsbediening worden bediend.

Chromecast mediaplayer, de bekende chromecast, nu met afstandsbediening. In 4K kwaliteit.

Chromecast, stream vanaf telefoon of tablet Netflix naar de Loewe tv.

In onze winkel kunnen we de diverse mogelijkheden laten zien.

Digitaal opnemen met DR+ van Loewe

Voor Loewe tv gebruikers met een  interne harde schijf goed nieuws!

Door een wijziging in het netwerk van Ziggo kunnen we weer digitaal opnemen en tegelijkertijd naar een andere digitale zender kijken. Door de overname van Ziggo door UPC is er een gratis te onvangen tv pakket beschikbaar gekomen. Op uw tv kunt u vanaf heden een aantal zenders dubbel ontvangen: gecodeerd en ongecodeerd. Het Nederlandse pakket is zowel gecodeerd (in HD kwaliteit) als ongecodeerd (in SD kwaliteit) te ontvangen. Copyright Electro World Wim vd Broek

Bent u een gecodeerde zender aan het opnemen, dan kunt u naar een ongecodeerde zender kijken of andersom. In het totaaloverzicht van de zenders staat er achter de gecodeerde zenders een sleutel, achter de ongecodeerde zenders staat geen sleutel. Welke zenders zijn ongecodeerd en op welk nummer zijn deze te vinden? Kijk op het zenderoverzicht van uw provider.

DR+ Instellen op Loewe

Door een kleine instel wijziging is het weer mogelijk om digitaal te kunnen opnemen en kijken.

Dit doet u door de volgende handeling:

  1. Druk eerst op de Assistknop van de afstandsbediening en ga naar DR archief
  2. Druk op de menuknop van de afstandsbediening
  3. Ga met de navigatie knop naar decoderen in DR-continu modus
  4. Ga met de navigatieknop 1 plaats naar beneden
  5. Verander e.v.t. JA in NEE door 1 maal naar rechts te gaan met de navigatieknop.
  6. Bevestig de nieuwe instelling met OK
  7. Verlaat het menu met de END knop.

DR+ Harde Schijf Formatteren

Is er geen ruimte meer op de interne harde schijf voor opnames ondanks dat de tv aangeeft dat er wel ruimte is of blijft het DR+ lampje wit branden?

Indien de harde schijf normaal werkt ziet u de letters DR+ in de kleur groen, branden deze wit, dan wordt de harde schijf niet herkend door de tv, in dit geval moet de harde schijf worden geformatteerd. Ook om de volle capaciteit van de harde schijf weer te kunnen gebruiken. Copyright Electro World Wim vd Broek

Druk op de menu knop en ga naar instellingen, diversen en ga naar interne harde schijf formateren, zodra het toestel klaar is, zet de tv uit en weer aan en de letters DR+ branden weer groen.

Blijven ze wit branden? Dan heeft u een defect aan de harde schijf. Deze is vervangbaar, e.v.t. door een model met meer geheugen.

Help! De Ziggo Horizon volumeknop werkt niet op uw Loewe tv! Wij kunnen u helpen!

Horizon box i.c.m. Loewe. De bezitters van deze Horizon afstandsbediening kunnen een code invoeren om hun Loewe tv aan en uit te zetten en het volume te bedienen. Maar velen lopen tegen het probleem aan dat de volume functie niet werkt.

Wij kunnen u hiermee helpen! Vele tevreden klanten vanuit heel Nederland gingen u al voor!

U kunt met uw Horizon afstandsbediening naar onze winkel komen of deze opsturen, u krijgt van ons uw Horizon afstandsbediening voor Loewe werkend retour.

Telefonisch kunnen wij u niet uitleggen hoe de afstandsbediening geprogrammeerd moet worden, dit is een te complexe handeling die niet uitgelegd kan worden!

De kosten om de afstandsbediening te programmeren zijn 25 euro incl. verzendkosten.

U stuurt ons de Horizon afstandsbediening toe, wij sturen u per email een factuur, na betaling wordt de Horizon afstandsbediening terug gestuurd.

Komt u naar de winkel, dan zijn de kosten 20 euro. U kunt wachten tot de afstandsbediening geprogrammeerd is.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Copyright Electro World Wim vd Broek

Stuur een mail naar paul@wimvdbroek.nl of bel naar 0492 322207 en vraag naar Paul.

De nieuwe Ziggo Next afstandsbediening kunt u gemakkelijk zelf instellen voor Loewe. Volg de instructies in de Next ontvanger.