Samsung televisie

Electro World Wim vd Broek is Samsung Elite dealer, dat betekent dat u o.a. het topsegment van Samsung in onze winkel kunt bewonderen.

In ons Samsung assortiment hebben wij naast de topmodellen ook de instapserie, van full HD tot 4K Ultra HD en van LED tot QLED.

Natuurlijk hebben we ook naar de prijs gekeken, voor ieders budget is een toestel van Samsung te vinden.

Wat is QLED?

Qled is een term die bedacht is door Samsung. Het is gebaseerd op de schermtechniek van een LED tv. Dat betekent dat er een lichtbron achter het scherm zit. Voor deze lichtbron zitten de pixels die het licht doorlaten. Wat Samsung heeft gedaan, is een laag met nanokristallen – Quantum Dots – tussen de lichtbron en de pixels plaatsen. Doordat het licht eerst hierdoor heengaat – voordat het bij de pixels komt – worden kleuren een stuk intenser. Dit zorgt voor helder beeld en levensechte kleuren. Omdat de pixels bij een Qled tv niet helemaal dicht kunnen, is zwart overigens nooit helemaal zwart. Er gaat altijd nog wat licht van de lichtbron doorheen. Helaas is de kijkhoek van een Qled tv beperkter t.o.v. een Oled tv.

Keuzestress: QLED of toch OLED?

Wat het beste is, hangt af van wat je belangrijk vindt bij een tv, waar je hem neer wilt zetten en wat je smaak is. Vind je een grote kijkhoek en een perfect contrast belangrijk, dan is OLED een goede keuze. Vooral bij donkere scenes komt de kwaliteit van OLED echt naar voren. Denk aan avond- en nachtscenes en een knisperend vuurtje waarvan de vuurdeeltjes afspatten. Een heel klein nadeel van OLED is dat het beeld minder duidelijk is in een zeer lichte ruimte, bijvoorbeeld waar veel zoninval is.

Om het verschil tussen OLED en QLED echt te ervaren, is het aan te raden om naar onze winkel in Boekel te komen.

Zo kun je beter je keuze maken. Onze tv specialisten helpen je hier graag bij.

In onze showroom staan bovenstaande modellen demonstratieklaar. Laat u in onze winkel adviseren welke Samsung producten voor u interessant zijn. Bekijk het assortiment op de website van Electro World Nederland.